vineri, 15 martie 2013

Sa scapam de monotonie!


 
     Cu siguranta nu sunt singura care dupa niste cugetari, a ajuns la concluzia ca intreaga viata ii este o monotonie!
    Stau deseori depresiva, ma trezesc brusc fara chef de nimic,  simt ca ceva ar trebui sa schimb la stilul meu de viata, la actiunile de zi cu zi, modalitatea de a-mi incepe ziua si de a o sfarsi in acelasi timp, dar nu stiu CUM!      



     Intr-o perioada eram ferm convinsa ca sunt o ghinionista, ca nu am motive de bucurie, ca sunt o sedentara careia ii place sa stea doar in casa, o plictisita fara chef de viata etc etc. Am tot stat si mi-am urmarit din departare prietenele... Prietenele care nu pot spune ca au mai multe motive de fericire decat mine, nu pot spune ca viata lor e una roz astfel incat logic ca au chef de viata si de activitate. Vedeam cum ele se pot imparti in 10 directii si nu obosesc, vedeam cum ele au chef de o iesire in oras la un suc seara de seara, vedeam cum ele efectiv se descurca de minune la capitolul "Traieste-ti viata" si "Ocupa-te si de X si de Y in acelasi timp". Am ajuns la concluzia ca intreaga mea viata a devenit o monotonie:  ma trezesc dimineata, imi beau cafeaua, merg la servici, la servici fiind secretara fac mereu aceeasi munca fara nici un pic de diversitate, dupa servici merg la cumparaturi pentru a pregati cina, merg acasa, fac curatenie, gatesc, mananc, fac dus, ma pun in pat la tv, stam la povesti cu iubitul meu, eventual inainte de TV stau pe net si imi administrez pagina si blogul. Ma simt ca o batranica la pensie!!!! De o luna am inceput sa fac aerobic, ceea ce ma ajuta la eliminarea stresului si agitatiei de care am parte in ultima perioada; fac acest lucru martea si vinerea, dar in rest, acelasi lant de actiuni! Intr-adevar dupa o zi lunga de munca, nu neaparat ne arde sa iesim in oras, ne bucuram ca avem ocazia sa ne odihnim putin dar  viata mea oricum e monotona! 
     Cum am putea defini pe scurt monotonia?
     Uniformitate plictisitoare, lipsa de varietate!!  S-a inteles da??
     Din pacate, in ziua de azi majoritatea oamenilor traiesc monoton! De ce? Fiindca suntem comozi si mereu cu grija zilei de maine; nu traim momentul sau daca il traim il traim in stres si cu ganduri negre despre ce poate urma, despre ce ar putea fi daca... despre cum ar fi trebuit sa fie si n-a fost etc etc.
Eu personal, asta am facut si m-am gandit ca ar fi cazul sa schimb acest lucru! Sunt epuizata, satula sa fac acelasi lucru, satula sa fiu stresata, ingandurata, blocata in aceasta lume. Vreau o schimbare in viata mea, o schimbare pe care cu siguranta o doriti multe dintre voi.
     Cum ar trebui sa initiez schimbarea?
Am tot dat search pe google in speranta ca voi gasi niste trucuri care ne-ar putea scoate din rutina de zi cu zi. Din pacate fiecare articol de care am dat (eu cel putin) era despre monotonia in cuplu. Eh da, poate e vorba si despre asta, dar eu simt ca viata mea de zi cu zi e monotona! Chiar daca iubitul meu ar fi plecat juma' de an de acasa, eu tot monoton as trai si asta vreau sa schimb! Vreau sa sparg gheata si sa o mentin asa!
      Avand in vedere ca fiecare om are o rutina "unicata",  trebuie sa ne gandim ce e de schimbat in viata fiecaruia, ce nu mai poate continua asa!
La ce m-am gandit eu?
1. Am sa incerc sa zambesc mai des, sa nu stau atat de mult incruntata, chiar daca soarele imi bate in ochi si ma orbeste :))
2. Am sa incerc sa adaug putina sare si piper fiecarui lucru pe care pana acum l-am facut in stil monoton. Un exemplu banal: nu mai beau cafeaua cu lapte, ci o beau cu frisca! Nu mai merg la cumparaturi direct cand ies de la lucru, ci merg pana acasa, il astept pe-al meu sa vina de la munca, ma consult cu el ce sa pregatim pentru cina si coboram impreuna pana la magazin.
3. Am sa incerc sa le fac vizite celor dragi cat mai des. Chiar daca e weekend si ar trebui sa profit de ocazie ca am timp de curatenie, am sa imi fac timp si de o plimbare pana la mama, matusa sau o prietena.
4. Am sa incerc sa nu ma mai gandesc la CE VA FI. Astfel, ma voi putea (sper) concentra asupra actiunilor in care ma aflu, nu voi mai fi o aeriana cu care daca vorbesti si o intrebi "Te arunci azi de pe bloc??" eu sa raspund cu "Da da...sigur!".
5. Am sa incerc sa ma distrez cat mai des! O iesire cu prietenii la sfarsit de saptamana nu strica!
6. Intr-un cuvant: tot ce am facut pana acum (si ce imi pot permite sa schimb) vreau sa fac altfel, sa fiu mult mai optimista, sa nu ma retrag in vizuina una doua ci sa fiu activa, sa am curajul sa ma lungesc cu orice pana la Amin si inapoi! Clocoteste in mine dorinta aceasta, va rog sa ma credeti!

     Cam acestea ar fi modalitatile de schimbare care ar putea fi aplicate in cazul meu. Propun ca fiecare dintre cititoarele prezente aici si nu numai, sa stea sa cugeteze (bineinteles daca isi considera viata monotona) si sa gaseasca cauza acestei rutine extenuante, totodata solutii de a "sparge gheata" si de a duce o viata normala.


     Sa nu uitam ca o viata avem, care se scurge printre degetele noastre mai ceva ca nisipul in clepsidra iar  daca odata vom ajungem la batranete, sa putem enumera tot ce AM FACUT nu ceea ce NU AM FACUT!


Let's Be:


     

2 comentarii

  1. Sa o vezi pe a mea ce monotona este Any..atat de monotona, incat te-ai speria daca ti-as spune rutina mea zilnica. :)) Nici eu nu-mi mai beau cafeaua cu lapte, ci simpla..deci, o schimbare mare pentru mine. :D
    Lasand gluma la o parte, ai scris un aticol frumos si realist..vreau sa fac si eu aceasta schimbare! Multumesc pentru inpuls draga mea. :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc!!! Tot asteptam sa vad cand iti dai cu parerea <3 parerea ta conteaza pentru mine <3! Multumesc si spoooor la schimbare ! <3

    RăspundețiȘtergere

© AnytaGyo's Makeup
Maira Gall