marți, 19 martie 2013

Frumusete CU sau FARA machiaj

De ceva vreme incoace am to observat ca foarte multe persoane critica rutina fetelor de a se machia. De ce?    Argumentul celor contra makeup considera ca o femeie e "falsa" din moment ce aplica de regula un fond de ten si un fard de pleoape.
Ce parere am eu (si sunt sigura ca si altii) despre acest lucru:

1. Intr-adevar, frumusetea unei femei exista CU si FARA machiaj.



Totul porneste din interior! Cum scria intr-un articol si Gabryelle (pe care o citesc cu drag fiindca articolele ei reflecta pura realitate): "Un exemplu de frumusete, este atunci cand mergi pe strada purtand pantofi Prada si colier din cristale Swarovski, dar totusi te opresti sa ajuti o persoana cazuta pe jos. Aceste gesturi fac o persoana FRUMOASA, indiferent de felul cum arata fizic si de banii pe care ii are in buzunar." ( vezi articolul ). Gabryelle facea referire mai mult la aspectul fizic in ceea ce priveste imbracamintea de calitate, accesoriile scumpe si stralucitoare, dar tot aici putem lua in considerare si purtarea unui machiaj. Degeaba esti aranjata, cocheta, cu haine Prada daca la capitolul "omenie" esti praf si pulbere. Degeaba intorc baietii capul dupa tine (in cel mai rau caz mai si raman cu dureri) dar atunci cand iti deschizi gura lasi de dorit. Toata frumusetea de la suprafata dispare daca felul tau de a fi e unul rautacios si delasator.




2. Daca o femeie aplica un fond de ten, eu consider ca nu o face pentru a parea mai Barbie decat este. O femeie printr-un machiaj isi scoate in evidenta trasaturile fetei, pune in valoare ceea ce are, nu mascheaza realitatea! Intr-adevar, daca avem acnee sau pete aplicand un fond de ten si o pudra "mascam" acest lucru, dar nu mascam realitatea! Suntem tot noi  DAR INGRIJITE ! Este o mare diferenta intre a incerca sa pari ceea ce nu esti (cum ar fi un comportament fitos cand viata ta e prapad la toate capitolele) si intre a masca o problema estetica. Bineinteles sunt si cazuri in care o femeie se axeaza prea tare pe aspect si ajunge la exagerare.




  
3. Totul se poate, dar cu limita! Prin faptul ca sunt pro- makeup nu inseamna ca sunt de acord cu cele 5 straturi de fond de ten+ 5 feluri de pudra+ machiaj strident indiferent de ocazie etc etc. Nu e nevoie sa iti golesti trusele de cosmetice pentru a fi frumoasa. Dimpotriva: un machiaj finut aplicat cu limita scoate in evidenta frumusetea naturala mult mai bine decat straturile multiple de produse care nu fac altceva decat sa iti incarce tenul, gulerul de la haine si provoaca aparitia acneeice  de care nu mai scapi in graba! Sa nu mai vorbim de banii pe care ii economisim pe produse odata ce stim in ce masura sa aplicam produsul! :D



VS.


"Adevarata frumusete este intotdeauna casta si inspira un respect involuntar."
George Sand


Ce parere aveti despre cele scrise?

BeSsOs :*

4 comentarii

  1. Ma simt onorata de faptul ca ma citezi..chiar esti prima persoana care a facut acest lucru. Multumesc mult papusica draga. :* Eu nu am de spus decat ca intotdeauna am crezut asa: NU EXISTA FEMEI URATE, CI DOAR FEMEI NEINGRIJITE! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos articolul :)

    http://o-fata-simpla.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

© AnytaGyo's Makeup
Maira Gall