sâmbătă, 30 martie 2013

Parul gras, o problema...

    Podoaba capilara arata neingrijita, nespalata, fara viata atunci cand nu este tratata corespunzator. Excesul de sebum de la nivelul scalpului este o problema des intalnita la noi fetele si nu numai.
Unul dintre motivele ingrasarii parului, se datoreaza glandelor sebacee de la nivelul scalpului care au rolul de a proteja parul de factorii externi. 

Atunci cand aceste glande sunt extrem de active parul are un aspect gras si uns.
Un alt motiv ar putea fi utilizarea unor produse pentru par prost intrebuintate sau mult prea agresive. Parul gras, necesita o ingrijire mai pronuntata cu produse pentru par speciale.
Alte motive pentru care parul nostru tinde sa se ingrasa: stresul, oboseala, o alimentatie prea bogata in grasimi, poluarea excesiva a mediului, utilizarea anumitor medicamente sau chiar spalarea mult prea frecventa a parului.
     Multe dintre noi (iclusiv eu) consideram ca odata ce ne spalam des parul, scapam de aceasta problema, dar dimpotriva! Cu cat parul este spalat mai des cu atat acesta se ingrasa mai repede.
     Iata cateva trucuri cu ajutorul carora am putea prelungi "prospetimea"  podoabei capilare:




1. Incearca si evita sa iti treci mainile prin par foarte des. Acest lucru face ca microbii/mizeria de pe maini sa ajunga la scalp ceea ce duce la ingrasarea rapida a radacinilor. Gaseste-ti o coafura care nu necesita aranjarea continua a acesteia, nu iti lasa breton daca stii ca nu rezisti cu el pe frunte; prinde-ti parul cu o agrafa sau fixeaza-l cu fixativ daca stii ca te deranjeaza cand iti aluneca in fata.
2. Cand doriti sa aplicati balsamul/masca/ pentru par incercati si o aplicati NUMAI pe lungimea firului de par sau la varfuri! Evitati sa masati si scalpul cu produsele de ingrijire. Acestea cauzeaza din nou ingrasarea rapida a parului.
3. Utilizeaza un sampon/balsam potrivit tiplui tau de par (recomandate cele cu rozmarin, citrice, nuca de cocos, propolis, musetel, hamei, urzica, brusture sau argila).
4. Este recomandat uleiul de arbore de ceai pentru clatire. Puteti adauga 2-3 picaturi in apa calduta cu care va clatiti.
5. Caldura, favorizeaza excesul de sebum, asadar cand va uscati parul cu foen-ul reglati-l pe o temperatura potrivita
6. Deasemenea, aveti grija ca apa pentru clatire sa nu fie foarte calda ci calduta!







Cateva tipuri de sampoane recomandate persoanelor cu par gras:


1.

2.

3. 

4. 

5. 


Cam atat fetele mele, sper ca v-am fost de ajutor cu acest articol. 
Sa zicem START parului sanatos, START starii fresh, START starii de bine :)


BeSsOs :*

AnytaGyo




















4 comentarii

  1. Si EU am problema asta...din pacate Inca nu am gasit samponul care sa ma impresioneze

    RăspundețiȘtergere
  2. prostia aia de heden şoldărs as scoate o de pe lista ca s.a facut naspa rau in ultimul timp. Am avut si eu probleme asemanatoare si l am folosit si mai rau imi facea. Anyway, de vreo 2-3 luni m am reintors la danfree pe care l au scos ulterior de pe piata si am ajuns sa ma spal de maxim 2 ori pe saptamana pe cap. Stiu, suna ciudat si poate par o imputita insa parul meu nu se mai ingrasa si nu mai are cojite deloc. Ca sa il reimprospatez uneori folosesc un sampon uscat de la balea si gata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana, de unde se poate achizitiona danfree?

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo Ioana...parintii mei folosesc Head & Shoulders de ani de zile, si nu se plang de el.. eu cred ca difera de la om la om. Samponul care tie iti face rau, altuia ii poate face bine. Nu stiu, atata stiu ca mama mea chiar are probleme cu cojbitele si matreata, iar H&S mereu i-a remediat problemele de genul..

    RăspundețiȘtergere

© AnytaGyo's Makeup
Maira Gall