luni, 12 august 2013

My Passion..not my career "yet"

Am tot observat pe facebook si nu numai, discutii legate de aceasta "meserie" de makeup artist. Cum ca multe fete se numesc makeup artiste cand defapt ele habar nu au sa estompeze doua culori, au produse ieftine si nu pun suflet in ceea ce fac ci "alearga" dupa bani mai degraba.
Parerea mea este ca arta machiajului nu are cum sa nu atraga majoritatea femeilor. Unele cu talent, altele fara, ideea este ca aproximativ toate femeile iubesc produsele pentru makeup si incearca in felul lor sa practice aceasta meserie indiferent pe cine. Bineinteles, asta nu inseamna ca fiecare isi poate permite sa se numeasca "makeup artist" doar fiindca stiu tine o pensula in mana.

Avand in vedere faptul ca: nici eu nu am urmat un curs de specializare,  faptul ca si eu mi-am facut o pagina si un blog de makeup, totodata faptul ca ma mandresc cu realizarile mele, sperrrrr sa nu irit pe nimeni !
De la bun inceput am fost constienta ca am multe de invatat; sunt constienta si acum ca nu ma aflu la acel nivel in care sa ma pot numi makeup artist, dar incerc! Cand am creat pagina ma tot gandeam ce nume sa ii dau? AnytaGyo (de la profilul privat) si Makeup (de la pasiunea mea!). A ramas AnytaGyo's Makeup tocmai fiindca acela este STILUL MEU DE MAKEUP pe care incerc de fiecare data sa il mai retusez putin, sa evoluez. Iubesc ceea ce fac, o fac cu drag nu pentru bani; urmaresc cu interes tutorialele din care mereu invat cate ceva; am cliente care vin la mine sa le machiez fiindca le place cum lucrez, nu fiindca pun pe facebook anunt cu tarifele si reclama. Singura reclama sunt fotografiile care reflecta pasiunea mea pt arta machiajului.
Chiar daca beauty case-ul meu nu contine produse MAC, SEPHORA, URBAN DECAY etc...mereu ma descurcam si continuu sa ma descurc cu ceea ce detin. Imi doresc din tot sufletul sa am si astfel de produse, dar pana acolo drumu-i lung! Nu am cum sa ma aflu la nivelul unui makeup artist in toata regula, din moment ce un curs de specializare inca nu am, tarifele la mine sunt de toata minunea (MICI!) iar produsele acelea de fitze costa!
La inceputul acestui drum, aveam doar truse no-name..si da! Ma mandream cu ele mereu! Si acum detin cateva, fiindca am nuante si paletute la care mi-ar fi greu sa renunt, dar asta nu inseamna ca nu am pus banul la ciorap si nu am inceput sa investesc incetul cu incetul in ceva mai bun. De la acele produse no-name, (fara lauda), am ajuns sa am o paleta Naked care cred ca este una din realizarile mele cele mai mari plus multe alte minunatii in care a trebuit investit si nu a fost usor. Aveam la inceput 2-3 pensule elf, de care aveam grija mai ceva ca de mine... si chiar daca nici acum nu am pensule Sigma eu consider ca fac treaba cu "ieftinaturile" mele.
Eu nu sunt makeup artist! Eu doar iubesc la infinit aceasta arta  invatand ori de cate ori am ocazia cate ceva nou.
Cu aceasta postare nu caut sa ma justific, nu caut scuze ci efectiv simteam nevoia sa explic ca aparent poate si eu sunt una dintre machieuzele fake...totusi, mi-as dori sa vad ca cele care m-ar putea judeca vreodata, pot iubi o "meserie" atat de mult precum iubesc eu arta machiajului.
Momentan, este PASIUNEA mea...dar VREAU sa reusesc sa urmez un curs si sa devina CARIERA mea!

Avem puterea de a vizualiza! Eu o fac aproximativ in fiecare zi. Ma vad intr-un salon (fac machiaje si coafuri-fiindca si asta imi place); imi vad spatiul amenajat dupa bunul plac, produse de calitate, si cliente fara nr! Ma vad makeup artista la o firma de modelling, calatorind peste tot in lume si creand cele mai fantastice machiaje <3.
 Ma vad asa...chiar daca par a fi chioara! :D <3

Una dintre clientele mele <3


Va pup!


7 comentarii

  1. Am citit si eu aceste mesaje care circula pe facebook, si nu sunt deloc de acord ca cineva ar trebui sa renunte la visul si pasiunea sa, doar pentru ca nu are finante, sau ca nu au altii loc de ea. Ca fapt divers.. eram la o nunta unde tipa care machia fetele, era cica make-up artist. Ghici ce? Nu steriliza nimic dupa fiecare fata. Avea doar produse Mac, dar igiena era in plop..deci cu ce ma incalzeste o diploma? :)) Sa stii ca astfel de crititi sunt si la adresa blogaritelor fara buget..cica daca nu ai dslr si nu stiu ce boarfe la moda, sa te lasi de blog! :)) Ha, nimeni nu pleaca de sus.. asa eu te sustin sa-ti urmezi visul draga mea! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda se tot vehiculeaza ceea ce ai scris tu pe majoritatea retelelor de socializare. Nimeni nu pleaca de sus cand porneste pe un drum. Toti plecam de jos si ne zbatem sa facem ceva. Faptul ca trusa ta, trusa mea si a multora nu include numai produse la de MAC/MUFE Makeup Atelier sau mai stiu eu ce firme nu inseamna ca produsele care le folosim noi sunt proaste...eu spre exemplu folosesc majoritar farduri de la Estee Lauder/MUA/Seventeen si cu toate astea mi se arunca in fata ca produsele mele nu sunt profesionale...nu tot ce costa 400ron e si bun, eu am patit-o de multe ori si m-am lecuit. Faptul ca am in trusa si farduri la 30-40-50 lei nu inseamna ca nu sunt bune. Insa la noi in tara, cu toata democratia asta de cacat si la cata rautate exista nu ma mai mira nimic. Pana la urma exista un loc sub soare pt fiecare, depinde de noi cum ne facem treaba cunoscuta...Cat despre ce a scris Gabrielle sus despre sterilizarea pensulelor dupa fiecare machiaj, pe multe nici nu le intereseaza, ca sa nu mai spun ca se mai pune problema si la modul ahhh pt ce sa le sterilizez ca n-ai nimic :)), pai asa pt cultura ta generala, zic!!! Insa asta e un subiect de dezbatut in ore intregi, parerile sunt impartite si majoritatea stiu doar sa arunce cu noroi. In loc sa te felicite ca te implici si reusesti sa razbati singura, ti se vbeste flegmatic si ti se spune cum de iti permiti sa vii la interview daca nu ai diploma (asa cum mi s-a intamplat mie)..pai ma c** in ea de diploma, ce daca o am inseamna ca sunt vreo culta ? Sunt atatea care detin diplome si nu stiu sa tina o pensula in mana, sa intinda un fdt pe fata, sau care e diferenta dintre corector si anticearcan. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e cum ziceti fetelor... mersi pt sustinere! Gabryelle, nu am sa ma las de aceasta meserie nici in ruptul capului tocmai fiindca iubesc ceea ce fac inca dinainte de a avea facebook sau pagina.. de cand ma stiu asta imi place sa fac si datorita unor ipocrite care judeca, nu o sa renunt la asta. Cat despre ce ai scris tu Maya...Sunt perfect de acord cu randurile tale. Si la mine in oras sunt 'enshpe mii de saloane, intra clientele ca sirul de rate la lac si cand ies...parca ar fi clovni! As minti sa spun ca eu sunt full de stiinta la acest capitol, omul cat traieste invata, dar am invatat de una singura baza si continuu sa invat pana nu ajung acolo unde mi-am propus. Va multumesc inca o data ca v-ati impartasit si voi ideile. Pupici cu lipici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îţi doresc din suflet mult succes şi numai bucurii de pe urma acestei pasiuni! Sunt convinsă că ai toate şansele să-ţi îndeplineşti dorinţele, atâta timp cât vei continua să lupţi pentru ele cu aceeaşi forţă interioară şi, nu în ultimul rând, cu aceeaşi determinare. Machiajul din postare este unul foarte bine lucrat, finisat, chiar artistic.
    Mult spor pe mai departe! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc din tot corasonul meu Mihaela!! Foarte frumoase cuvinte de incurajare <3 Multumesc mult de tot!! Asa va fi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te "urmaresc" de mult si imi plac enorm de mult machiajele tale!Diploma aceea nu iti tine de cald.In plus,exista cursuri la care risti sa dai un ban si sa te alegi cu diploma,fara prea multa practica sau teorie.Si atunci cu ce te incalzeste diploma?Sa o ai de pus in vitrina? :D
    Chiar daca imi place sa machiez,fac experiente doar pe mine si pe prietenele mele :D.O singura data m-am lasat pe mana unui "make-up artist",cu diploma,salon si toate cele..De data aceea,aveam multa treaba inainte de eveniment si nu eram in disozitia necesara pentru a mai sta sa ma si machiez,asa ca...am iesit de acolo aproape plangand!Aratam ca un clown!M-am ascuns de fotografi,iar cand am ajuns la locatia evenimentului m-am dus la baie,mi-am sters kg de machiaj de pe fata si m-am machiat singura,ca sa arat si eu a om si sa nu se uite lumea ciudat la mine :)).Ei,asta mi-a fost invatatura de minte.Mai bine ma machiez singura sau merg la cineva care nu are neaparat diploma,dar iese ceva minunat din mainile ei.
    Sa stii ca oricat ai fi de perfecta,clevetitori vor exista mereu.Cel mai bun lucru e sa nu-i bagi in seama ;).Atata timp cat clientele tale sunt multumite si revin cu drag,poti sa stii ca faci un lucru foarte bun spre excelent :).Te felicit pnetru asta si bafta in continuare.
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Mersi mult pentru cuvintele astea faine Vanyna! SIIIIIIII iti multumesc ca ma "urmaresti" :* Sper sa o faci in continuare mai ceva ca interpolul :))) :* Te pup de 1000000 de ori!!! Mai astept parerile tale!

    RăspundețiȘtergere

© AnytaGyo's Makeup
Maira Gall