joi, 14 noiembrie 2013

Dacă înţelegere nu e...

Stau și meditez de foarte multă vreme, asupra unui aspect des întâlnit la unele cupluri (naive din punctul meu de vedere).
Cu siguranță cunoașteți sau măcar ați auzit de anumite cazuri în care relația de cuplu a unora stă la marginea prăpastiei: afecțiune NU, înțelegere NU, respect NU, minciuni și certuri DA.
Ei da, din păcate, cuplurile din ziua de astăzi nici măcar de aproape nu se mai aseamănă cu cele din timpurile părinților noștri (bineînțeles sunt și excepții, totul depinde de norocul și capacitatea de a-ți găsi peticul potrivit).
Suntem femei, și mai ales NOI visăm să fim cerute în căsătorie, să avem o familie frumoasă, copii deștepți și frumoși ca noi etc.etc.


Ehhh, dar ce se întâmplă atunci când un cuplu face acel pas important din viață și se căsătorește sau concepe un copil la momentul inoportun? În sensul că, după cum scriam mai sus, relația lor se află la marginea prăpastiei, dar ei totuși, țin morțiș că un copil TREBUIE FABRICAT FĂRĂ COMENTARII în tâmpita și naiva speranță că relația lor se va îmbunătăți???
Acest aspect mi-aș dori din toată inima să îl dezbat cu voi, fiindcă sunt chiar curioasă: sunt eu încuiată la minte sau lumea o ia deja razna??
Adică, tu vezi că în relația ta nu e înțelegere, dar te pui la fabricat prunci fiindcă APOI, dragostea va fi mai mare? 
Deseori, sentimentul acela de fericire că ai devenit părinte, este confundat cu dragostea față de celălalt (o dragoste reînflorită cică...bla bla bla). Să faci un copil în momente de tensiune doar pentru a ține lângă tine partenerul mi se pare mai mult decât un act egoist și de prost gust. 
Un copil, să vină pe lume din dragostea partenerilor unul față de celălalt, din dorința de a trăi pentru acel "ghemotoc" care îți va schimba radical viața. Ți-o va schimba în BINE, dar nu va schimba (părerea mea) sentimentele partenerilor unul față de celălalt!!  La început, va fi extazul că DAAA ai devenit părinte; vei uita pe moment de necazurile și supărările precedente, casa se va umple de bucurie, noutatea că auzi plânsetul și rânjetul copilașului tău... dar cu astea te vei obișnui curând... în curând va fi din nou întuneric în inima ta și a a partenerului, dacă acea problemă nu a fost rezolvată DE VOI, nu de nou născut!
Ce se întâmplă după aceea? Ce se întâmplă atunci când realizezi din nou că în cuplu este o nepotrivire de caracter, că înțelegere totuși nu este, că acel copil nu l-a făcut pe bărbat sau femeie să își iubească din nou, ca la început partenerul? 

A meritat oare să se lase purtați de vânt și prostie și să facă un copil doar așa? Cine are oare de suferit mai apoi? Nu copilul?

Dragostea ambilor părinți față de copil este necondiționată...dar față de partener poate fi condiționată! Bineînțeles, deseori sunt cazuri în care se întâmplă și invers. În sensul că un copil, readuce lumina în viața cuplului...dar contează să alegi bine momentul în care iei decizia de a face un copil. Un copil poate aduce fericire și rază de speranță, dar merită oare riscul, să îl aduci pe lume, neștiind UNDE se află relația ta cu partenerul?? Oare în mod normal, nu ar trebui cântărite șansele de a putea fi o familie fericită?
Nu vreau să critic pe nimeni, nu vreau să creez discuții sau să fiu blamată pentru părerea mea împărtășită cu voi, dar mă întreb tot mai des: Atât de proști să fie oare oamenii??
Pe mine personal mă îngrozesc persoanele care fac copii fără cap, fără a se gândi la consecințe..la faptul că mai apoi acel copil ar putea crește fără unul dintre părinți...
Consider că trebuie să cântărim actele noastre. Bineînțeles, se poate sfârși cu un divorț oricând. Divorțul poate apărea și la cuplurile care au întemeiat o familie din dragoste, dar pe parcurs apar diferite probleme de natură diferită, dar contează enorm să știi că tot ce faci, faci cu cap!

Eu nu sunt căsătorită, nu am copii încă, dar știu că odată și odată urmează. În orice caz, nu aș opta pentru un copil, doar pentru a ține bărbatul lângă mine sau pentru a avea cu ce mă "juca" atunci când barbatul trântește ușa sau nu îmi vorbește. Între ghilimele vorbind! Nu vreau să trăiesc așa ceva niciodată, cum de altfel nu vreau să se ajungă la reproșuri gen: TU ai vrut căsătorie, TU ai vrut copil! Niciodată!



Sunt curioasă, ce credeți despre această temă dezbătută?

Pupici cu lipici!

10 comentarii

  1. Foarte interesanta postarea ta.. Ma bucur ca ai deschis un asemenea subiect.
    Eu una sunt in totalitate de acord cu ce ai zis. E trist ce se intampla cu asemenea cupluri.. Mai ales ca intr-un fel si am fost facut tot cam asa :)) Ce-i drept, la ai mei s-au remediat problemele DUPA ce am facut eu 5-6 anisori, dar certurile de cand eram mica inca mi le mai amintesc. Per total, iti dau dreptate. Imi esti foarte draga, stii, da? :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Si tu imi esti foarte draga si ma bucur enorm ca aprobi tot ceea ce am scris. Esti o scumpa si multumesc pentru comentariu! <3 Pe mine ma rodea de multa vreme acest subiect, dar azi, m-am gandit la el ceva mai intens si am zis sa imi descarc aici frustrarea :)))) :*

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) N-are nimic.. Apropo, arata super postarile tale cu diacritice. Nu stiu daca as avea rabadarea

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cum gandesti.Din pacate multe fete fac asa, in momentul in care relatia nu mai functioneaza se gandesc ca poate un copil aduce "iubirea" inapoi.In majoritatea cazurilor cuplu respectiv divorteaza, iar in cazul acesta tot copilul sufera .... sau in alte cazuri... raman impreuna de dragul copilului s.a.m.d...

    RăspundețiȘtergere
  5. Subscriu!Traim intr-o lume in care ne e mai simplu sa ne luam dupa "turma" decat sa gandim singuri.Intalnesc tot mai multe fete de maxim 24 de ani care sunt la un pas de depresie pentru ca "numai ele nu sunt casatorite"!Sa mai spun ca am intalnit si fete care aveau 18 ani si voiau sa se casatoreasca neaparat?Sa mai spun ca au inceput sa ma intrebe fetele care sunt casatorite deja (da,mai tinere decat mine),daca am de gand sa ma marit?Am 24 de ani,nu 50!!!Adica...daaahhhh!!!Ce-i mai trist in relatiile astea e ca o fata de 20-21 de ani are impresia ca prin faptul ca ramane insarcinata isi va tine "barbatul" langa ea.Pe "barbatul" ala nu-l intereseaza ca ii face un copil sau 10,tot la fel se va purta.Ba uneori se va comporta mai rau,pentru ca va considera ca "i-a mancat tineretea".Si cine are de suferit din tot acest circ?Copilul ala nevinovat,care n-are nici o vina ca maica-sa vrea sa-l "lege" pe taica-so cu forta.Pacat de timpurile in care traim...si de ce lasam in urma noastra copiilor nostri...
    Gata,ca m-am intins :D.
    Te puuuup :*

    RăspundețiȘtergere
  6. @Loredana: mi-am pus tastatura in lb romana...si m-am obisnuit sa scriu asa. Nu e greu :* La inceput era, dar acum mi-e mai mare dragul sa scriu cu diacritice.Dar numai articolele le scriu asa :P

    @Gya: multumesc pt aprecieri! Si multumesc ca esti aici :*


    @Vanyna: Si pe mine ma intreaba multi CAND AM DE GAND SA MA MARIT.. de parca viata mea a incetat aici...Si eu am 24 de ani, si stiu ca ma voi marita si voi face prunci atunci cand mi-e scris...nu cand vor altii :D :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate, dar na.. fiecare cum isi asterne asa doarme! Important este sa nu ne molipsim cu efectul de turma. :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine punctat! In afara de acest aspect pe mine ma enerveaza cei care fac copii din neglijenta. Adica au si ei chef de distractie si peste 9 luni te trezesti ca dintr-o data isi dau seama ca nu au cu ce tine acel copil si ca isi doresc o viata mai buna pentu el, asa ca il abandoneaza sau il dau spre adoptie. Eu cred ca acesti oameni daca chiar isi doreau binele copiilor lor s-ar fi gandit putin inaite sa ii faca. Tot ce fac si cei care nasc copii in speranta de a isi reactiva relatia si cei care fac copii din inconstienta este sa faca acei prunci sa sufere, nu se gandesc deloc.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Lena: daca ar fi sa dezbatem toate problemele....am umple o intreaga arhiva :)) Ai dreptate....si aceasta problema e des intalnita.

    RăspundețiȘtergere

© AnytaGyo's Makeup
Maira Gall