marți, 30 aprilie 2013

Bauturile carbogazoase

Hello girls!
Mi-a venit ideea sa va pregatesc acest articol in urma unei decizii recente luate de mine. Am decis sa nu mai consum nici o bautura carbogazoasa!! Duminica am implinit doua saptamani de cand ma abtin sa ma racoresc cu astfel de bauturi si trebuie sa recunosc ca nu e greu deloc! Mereu am fost o mare mare mare mareeee consumatoare de Cola si alte minunatii carbogazoase si chiar nu imi vine sa cred ca fac fata cu brio acestei "cure". Sa ma confesez putin totusi:P : duminica, am fost la o zi de nastere. Bufetul suedez era full cu bauturi care mai de care tentante dar eu EROINA am tinut scutul sus si nu m-am atins de nici o bautura care mi-ar putea dauna grav sanatatii!!!!!:D Pana cand...nu mai erau sucuri naturale cu care pana la momentul respectiv imi stingeam eu setea :( Nu era nici apa plata, doar carbogazificata :(( Am crezut ca imi dau pumni de ciuda, nu altceva :D. Mama radea de mine fiindca vedea ca deja ma deshidratez si mi-a zis sa beau un pahar de "suc pacatos" ca de la atata nu voi avea nimic. Asa am si facut! Am baut...dar NUMAI UN PAHAREL! Imi era o ciudaaaa de numa'-numa' :(. Eu totusi continuu cu numaratoarea zilelor fara bauturi carbogazoase fara a lua in calcul acel "paharel". :P
So, sa trecem la cateva explicatii plauzibile pentru care chiar merita sa renuntam la sucuri, energizante, apa minerala etc ALIAS "Tot ce face BULBUCI" :)):



De ce am luat decizia de a renunta la bauturile carbogazoase?
Renuntarea la consumul acestor produse este poate una dintre cele mai bune decizii pe care le putem aduce  pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. 

 13 motive pentru a renunta la bauturile carbogazoase:
1. Nu detin proprietati nutritive- in aceste bauturi nu exista componente nutritive cum ar fi vitaminele sau mineralele, marea majoritate fiind preparate din apa filtrata si zaharuri rafinate.
2. Crestere in greutate si obezitate (motivul principal pentru care eu am luat decizia de a trai fara aceste bauturi)- conform http://www.sfatulmedicului.ro consumul zilnic a 330 ml bauturi carbogazificate se traduce prin cresterea in greutate cu 500 g/ luna. Potrivit studiilor, legatura dintre cresterea in greutate si aceste bauturi este atat de stransa incat dupa fiecare pahar consumat riscul de obezitate creste de 1,6 ori.
3. Diabetul zaharat- este o consecinta a cresterii in greutate si a obezitatii, deoarece produsele care favorizeaza cresterea in greutate cresc riscul aparitiei diabetului zaharat. Bauturile carbogazoase nu numai ca favorizeaza cresterea in greutate, dar afecteaza si capacitatea organismului de a procesa zaharul.
4. Scade densitatea osoasa, osteoporoza- Potrivit specialistilor, aciditatea din aceste bauturi scade densitatea osoasa si promoveaza pierderea calciului din organism, astfel, riscul de osteoporoza creste. Totodata, consumul ridicat de sodiu in randul copiilor reprezinta un factor de risc pentru calcifierea normala a oaselor. In 1950, copiii consumau 3 cani cu lapte pentru consumul unui singur pahar cu bautura carbogazoasa; astazi, raportul este inversat - 3 pahare cu bauturi carbogazoase pentru fiecare pahar cu lapte.
5. Carii dentare- bauturile carbogazoase ataca si dizolva smaltul dintilor. Acidul din aceste bauturi, poate dizolva continutul mineral al smaltului, fapt care conduce la aparitia sensibilitatii dintilor, si ulterior la carii dentare. ACIDUL DIN BAUTURI FACE MAI MULT RAU DECAT ZAHARUL SOLID CONTINUT DE BOMBOANE!!!
6. Boli renale- riscul litiazei renale odata cu consumul bauturilor carbogazoase este foarte ridicat din cauza aciditatii acestor produse  si a dezechilibrelor minerale radicale.
7. Hipertensiune Arteriala- ingestia unei cantitati ridicate de fructoza  (care se gaseste in special in bauturile racoritoare) determina cresterea presiunii sanguine.
8. Provoaca arsuri stomacale- bauturile carbogazoase prezinta principalul factor de risc in cazul arsurilor stomacale.
9. Sindromul metabolic- se manifesta prin: hipertensiune arteriala, obezitate, hipercolesterolemie, si rezistenta la insulina.
10. Afectiuni hepatice- risc crescut pentru ciroza hepatica (asemanator consumului de alcool). 
11. Deshidratarea- bauturile carbogazoase au proprietati asemanatoare diureticelor, conducand la deshidratarea organismului.  Cafeina este un diuretic care determina cresterea volumului de urina. Nivelul ridicat de zahar determina retinerea apei in organism deoarece rinichii urmaresc eliminarea excesului de zahar din sange. Astfel, atunci cand veti consuma un pahar de suc pentru a va potoli setea, veti constata  ca efectul va fi contrar!
12. Continutul ridicat de cafeina- provoaca insomnii, hipertensiune arteriala, iritabilitate, afectiuni ale sistemului digestiv, aritmii etc. 
13. Posibile leziuni celulare- deteriorari grave ale celulelor. Conform unor studii recente s-a constatat faptul ca bauturile carbogazoase au capacitatea de a deteriora grav celulele, conservantul E211 (benzoat de sodiu) continut de aceste bauturi are capacitatea de a distruge parti vitale ale ADN-ului.

Alternativele pentru care poti opta pentru a inlocui bauturile carbogazoase:
1.ceaiul
2.laptele
3. apa plata
4. sucuri naturale






Sa incercam sa traim sanatos pe cat posibil!
-Chiar daca eu nu sunt adepta dietei si nu pot renunta la paine sau dulciuri spre exemplu, la bauturile carbogazoase am renuntat cu usurinta si voi incerca sa ma mentin pe pozitie fiindca simt diferenta Before/After. Dupa doar 2 saptamani nu ma mai simt ca un balon, incerc "sa strang cureaua" cat de cat cand vine vorba de alimentele pacatoase tocmai fiindca nu sunt multumita de kg mele. Nu sunt de-acord cu renuntarea la paine, carne, grasimi, dulciuri. Eu consider ca fiecare din cele enumerate isi au rostul lor pentru organism dar depinde in ce masura sunt consumate.


Sper ca v-am fost utila :*
Pupici




9 comentarii

  1. imi place postarea ta. felicitari pentru schimbare!
    si eu beam numai bauturi carbogazoase, dar am renuntat la ele acum 4-5 ani. E drept ca imi mai scapa si mie uneori si mai beau cate un pahar, dar important e ca nu beau cu regularitate.

    Azi am facut si eu o postare despre o cura de detoxifiere..s-ar putea sa te ajute daca vrei sa te lasi de dulciuri, macar pentru o perioada scurta: http://dianabeautymix.blogspot.ro/2013/04/cura-de-detoxifiere-ziua-1.html

    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!! Ma pun sa iti citesc articolul chiar acum :* Multu' pentru ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  3. nici eu nu mai beau bauturi carbogazoase de un an, doar in situati de urgenta maxima :))

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu mai beau de 3 ani , totusi , cand merg undeva si nu are omul altceva , nu protestez , dar se intampla rar !

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu mai beu sucuri de ceva ani. Din cauza lor nu puteam slabi si ma faceau ca un balon.

    RăspundețiȘtergere
  6. Te felicit din toata inima pentru initiativa ta ! Nici eu nu mai consum bauturi carbogazoase de aproape 3 ani . Bine, nici inainte nu eram o mare consumatoare de sucuri, insa da, beam apa minerala. Iti doresc bafta si asteptam sa ne spui peste cateva luni cat de bine te-a facut sa te simti aceasta schimbare.
    Te-am gasit cu ocazia Link Partyului si te voi urmari de acum incolo.
    Multi pupici,
    Maria.

    RăspundețiȘtergere
  7. :* Multumesc fetele!!!!!!! :* BlogulPandorei...:D welcome!! sa imi lasi linkul sa te vizitez si eu :D :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu in fiecare zi beam apa minerala carbogazoasa asta pana acum un an jumatate cand am aflat ca am nisip la rinichi, de atunci am renuntat :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna decizie...multa sanatate! Sper sa ma abtin si eu mult si bine <3

    RăspundețiȘtergere

© AnytaGyo's Makeup
Maira Gall